למה שווה להכניס אמנות לבית ואיך עושים את זה?

אחד הדברים שמייחדים אותנו בני האדם והופכים אותנו לסוג של קטגוריה אחרת בעולם החי זה העובדה שאנחנו מעריכים יופי, מתרגשים מאסתטיקה וכמובן – אנחנו מנסים לשעתק יופי ולהנכיח אותו במרחב הפרטי והציבורי שלנו. עוד לפני שפתחנו את היכולת לכתוב ולתעד במילים ואולי, אפילו כבר בשלבים הראשונים לפיתוח שפה, התחלנו לנסות לחקות את הטבע ולהקפיא אותו באמצעות ציור או פיסול. במילים אחרות, אמנות היא אדן בסיסי ב-DNA האנושי.

האמנות שאנחנו בוחרים משקפת אותנו

כמעט בכל תרבות אנושית אנחנו נמצא עיסוק כלשהו שניתן לקטלג כעיסוק באמנות ובאסתטיקה. האמנות תמיד היתה מקור לביטוי רגשי, אך דווקא בגלל היכולת הזו היא שימשה (ועדיין משמשת) למטרות שונות ומשונות. למשל, מי שצועד היום במוזיאון הבריטי בלונדון מתפעם מהתחריטים המרהיבים של ארמון אשורבניפל מהמאה השביעית לפנה"ס המוצגים במקום, אך כאשר אשורבניפל הורה לשלב את התחריטים האלה בקירות הארמון שלו, היתה לו תכלית אחרת – להפגין את כוחו ולהטיל אימה. כן, מי שייסתכל מקרוב בתחריטים יגלה שהם מתארים סיפורי ניצחון וכיבוש של צבאות אשור ושיש בהם דגש מיוחד (ומאוד מפורט) מה יעשה למי שינסה למרוד או להתנגד לאימפריה (קילוף עור, תלישת איברים וכיוצא באלו). אם אתם שגריר ממלכה שכנה שממתין במבואה לפגישה עם המלך, כנראה שהמסר עבר. גם היום אמנות היא דרך להעברת מסרים, גם אם באופן הרבה יותר מובלע ומעודן. הבחירות האמנותיות שלנו משקפות את האופי שלנו והן דרך לשקף אותו לסביבה שמגיעה למרחב שלנו. לכל אחד יש פלטת צבעים רגשית מועדפת, יש מי שנמשך לגוונים קרים ומי שלחמים, יש אנשים שאוהבים היפר ריאליזם מושלם וכאלה שדווקא מעדיפים את מחוזות האבסטרקט – כמעט כולנו אוהבים משהו ורוצים לתת לזה ביטוי.

לא תחביב של מיליונרים

יש אנשים שמוצאים את הביטוי האמנותי שלהם באמצעות יצירה אישית, אך רובנו מסתפקים באמנות שעשו אחרים. הרבה מאוד אנשים יתלו על הקירות רפרודוקציות של אמנים דגולים כמו מגריט, גוסטף קלימנט או פיקאסו. בעידן המודרני שמתבסס על שעתוק דיגיטלי מדובר בפתרון מקובל וגנרי. אך למי שמעדיף תפיסה פחות גנרית עומדת האופציה של תליית אמנות מקורית שאפשר לא רק להתבונן בה אלא ממש לגעת פיזית ולהרגיש את הצבע על הבד – וזה משהו ששום רפרודוקציה לא נותנת. נכון, אם חלמתם על ציור שמן אורגינלי של פיקאסו בסלון, זה כנראה לא יקרה (אם כי הדפס תחריט חתום של פיקאסו זה כן משהו שאפשר למצוא והמחיר לא בהכרח בשמיים), אך מעבר לליגת העל של האמנים נפרש מדרג ארוך של אפשרויות שמאפשרות כמעט לכל אחד לתלות אמנות מקורית על קירות הבית. מי שיכול להוציא כמה אלפי שקלים על תיק יד של פראדה יכול לקשט את הבית גם באורגינל של לאה ניקל. מציירים ישראלים איקוניים כמו צבי שור או אריה ארוך ברף כניסה בינוני של אלפי שקלים בודדים ליצירה (שסביר שערכה יעלה בהמשך), אך ניתן גם לרכוש ליטוגרפיות חתומות ממוספרות של אמנים ידועים אפילו במאות שקלים וכמובן גם יצירות של אמנים מבטיחים בתחילת דרכם שעשויים לקיים בגדול בהמשך.

איך קונים אמנות היום?

רוצים לעשות צעדים ראשונים כ'אספני אמנות' או פשוט להשקיע ביצירה אחת שתשקף את הטעם שלכם בסלון, כנסו לאתרGoodsign Auction house, פלטפורמת מכירות פומביות וגלריה וירטואלית לאמנות. כאן תוכלו למצוא את האמנות שמדברת אליכם ונגישה אליכם כלכלית ולהיות בטוחים שאתם משקיעים בדבר האמיתי.

6
    6
    העגלה שלך
    גיל דסיאנו ביטון
    1 X 22,600.00 = 22,600.00
    אלקנה לוי - מארה י"ב
    1 X 6,800.00 = 6,800.00
    דוד ד'אור
    1 X 28,000.00 = 28,000.00
    רם כהן-Modern Tribe I
    1 X 6,100.00 = 6,100.00
    דוד ד'אור
    1 X 12,300.00 = 12,300.00
    מנשה קדישמן
    1 X 7,100.00 = 7,100.00